Wednesday, May 25, 2016

Punjene štuke

Sastojci

  1.  Štuka (jedna veća ili više manjih primeraka)
  2. Crni luk
  3. Šargarepa
  4. Koren i lišće peršuna
  5. Svež paradajz
  6. Tikvice
  7. Slanina
  8. Krompir
  9. Pavlaka


Priprema

Štuki odseći glavu i rep i od toga napraviti čorbicu.

Na kockice iseckati povrće po želji:
crni luk, šargarepu, tikvice, koren i list peršuna, svež paradajz...
U ovo dodati na kockice seckanu slaninu i malo posoliti i pobiberisati.
Dobro posoliti štuku spolja i iznutra i puniti je povrćem.
Zatvoriti čačkalicom i poslagati u tepsiju.
Ako povrća ostane, onda to posuti po napunjenim štukicama ili oko njih.
Iseći krompir na veće kriške, posoliti ga i staviti oko štuka da se zajedno peče.

Odgore se mogu poredjati komadi slanine. Sve se može začiniti po želji - ruzmarinom, vegetom...
Pred kraj preliti razmućenom pavlakom i vratiti još kratko u rernu da se malo zapeče.
Servirati toplo!


Prijatno!

No comments:

Post a Comment